viernes, 15 de octubre de 2010

Proiect de consiliere spirituală și socială “Să ne vindecăm iertând”

Un proiect fundamentat pe realitatea cotidiană
Promovarea relațiilor interpersonale în spiritul moralei creștine, reprezintă unul din pilonii de bază a unei comunități religioase, indiferent de locul în care aceasta există. Agitația, uneori nejustificată, pentru grija zilei de mâine, are ca efect pe termen scurt, mediu și lung, deteriorarea factorului uman la interior și la exterior. Prima consecință vizibilă, este aceea că iubirea și iertarea reciprocă nu reușesc să facă împreună casă bună.

În acest context cu binecuvântarea Preasfințitului TIMOTEI, episcop al Spaniei și Portugaliei, și la inițiativa doamnei preotese Elena- Daniela Hogea, sprijinită în demersul ei de preotul Sebastian Cătălin Hogea, parohul Parohiei Albacete, s- a inițiat acest proiect de consiliere spirituală și socială.

Necesităților sufletești ale beneficiarilor
Credincioșii Parohiilor Ortodoxe Române ”Sfântul Dionisie Exiguul”- Albacete și ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”- Valencia, împreună cu ostenitorii Centrului de formare și consiliere ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, vor încerca împreună pe parcursul a șase săptămâni să sensibilizeze și să promoveze spiritul creștin de toleranță și iertare, pornind de la identificarea cauzelor care duc la tulburarea interioară și exterioară. Dezvoltarea unor idei constructive pentru îmbunătățirea relațiilor cu noi înșine, cu semenii și cu Dumnezeu, precum și promovarea dialogului inimilor, pornind de la valorile patristice și scripturistice ale iertării și iubirii, în cadrul unor seminarii săptămânale, se vor număra de asemenea printre obiectivele vizate de organizatori

No hay comentarios: