sábado, 11 de septiembre de 2010

Acord de colaborare

Ziua de 07 septembrie a avut, pentru parohia noastră, o semnificație aparte, întrucât s- a reușit cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu încuviințarea Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugalie, precum și a Diocezei Catolice de Albacete, semnarea unui acord de colaborare interparohial.
Părțile semnatare, în speță, Parohia Ortodoxă Română ”Sfântul Dionisie Exiguul” din Provincia Albacete și Parohia San Pablo din Albacete, au convenit prin intermediul celor doi preoți parohi: Sebastian Cătălin Hogea și Pedro Lopez Garcia, să pună bazele unui parteneriat de lungă durată în plan social, misionar și cultural.
Pentru început, parohiei noastre i-a fost oferită spre folosință, odată pe lună, în ultima duminică a fiecărei luni, în intervalul orar 17,00- 19,00, sala video a Parohiei San Pablo. Aici vom putea oficia slujbele religioase ortodoxe (acatiste, vecernii), precum și diferite ierurgii specifice bisericii noastre.
S- a convenit, de asemenea, ca în luna octombrie să punem bazele primului proiect social comun.
Un cuvânt de gratitudine se cuvine spus pentru domnii Juan Francisco Herraez Rodriguez și Adrian Vesa, ce au sprijinit considerabil semnarea acestui acord interparohial.
Mai multe detalii pe site-ul: www.albaceteortodox.es

Sebastian Cătălin Hogea, preot paroh

No hay comentarios: