jueves, 3 de junio de 2010

BINECUVÂNTARE DE ZIUA COPILULUI, mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.


BINECUVÂNTARE DE ZIUA COPILULUI, mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia Zilei internaţionale a copilului – 1 iunie –
Copiii sunt un dar şi o binecuvântare de la Dumnezeu pentru familie şi societate, pe care trebuie să-i preţuim şi să-i educăm în duhul Evangheliei lui Hristos şi al valorilor creştine. Creşterea copiilor trebuie realizată cu iubire părintească şi responsabilitate maximă, prin rugăciune şi educaţie pentru fapte bune.
În societatea secularizată de azi, aflată în criză economică şi financiară, dar mai ales spirituală, în care familia creştină se confruntă cu grave probleme de ordin economic şi moral, social şi spiritual, apărarea, promovarea şi consolidarea instituţiei sacre a familiei pe temelia valorilor evanghelice netrecătoare, pe bunătate şi responsabilitate, pe demnitate şi solidaritate trebuie să fie o preocupare permanentă a Bisericii şi a societăţii întregi.
Astăzi, cu prilejul Zilei internaţionale a copilului, felicităm şi binecuvântăm pe toţi copiii, pe toţi părinţii trupeşti şi sufleteşti, în mod deosebit, educatorii şi educatoarele, profesorii şi profesoarele şi pe toţi cei care ajută copiii să simtă iubirea şi binecuvântarea lui Hristos pentru ei.
Mai ales acum, în vreme de sărăcie şi nesiguranţă, să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să îi ocrotească pe toţi copiii, pe toţi părinţii şi pe toţi cei ce ajută familiile care nasc şi cresc copiii în credinţa sfântă, în iubirea faţă de Dumnezeu şi de aproapele, spre slava Preasfintei Treimi, bucuria familiei, binele Bisericii şi al poporului român.


† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

No hay comentarios: