domingo, 25 de abril de 2010

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întors aseară din vizita canonică în Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei





Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a încheiat ieri, 21 aprilie, vizita canonică pe care a efectuat-o în Spania. Preafericirea Sa şi delegaţia Bisericii Ortodoxe Române care l-a însoţit au ajuns în cursul acestei seri în ţară. La Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Întâistătătorul Bisericii noastre a participat la o slujbă de Te Deum care a fost transmisă în direct de TRINITAS TV, postul de televiziune al Patriarhiei Române.

Cu prilejul reîntoarcerii din vizita canonică TRINITAS TV ne informează faptul că Preafericitul Părinte Patriarh a spus: „Am vizitat mai multe parohii din împrejurimi, precum şi parohia cea mai veche ‘Preasfânta Fecioară Maria’ din Madrid care are peste treizeci de ani de existenţă, condusă de părintele profesor Teofil Moldovan. Am vizitat Mitropolia Greacă ca pelerini la Catedrala Ortodoxă Greacă, fiind întâmpinat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Policarp. Apoi am vizitat parohiile Alcala de Henares, Coslada şi Arganda del Rey care sunt parohii foarte dinamice, foarte vii. După vizita Catedralei, Arhiepiscopiei de Toledo Romano-catolice şi a Primăriei am vizitat parohia ortodoxă română ‘Acoperământul Maicii Domnului din Toledo’”.

În cadrul vizitei canonice în Spania, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a aşezat duminică piatra de temelie pentru noua Catedrală a Episcopiei ortodoxe române a Spaniei şi Portugaliei. Cu privire la acest eveniment Preafericirea Sa a spus: „Evenimentul central pentru care am mers a fost sfinţirea locului pentru Biserică Episcopală. Sigur, ea se numeşte catedrală fiindcă va fi Biserica care va sluji Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române pentru Spania şi Portugalia. Însă nu e vorba de o Biserică foarte mare. Parcela de teren pe care a primit-o Episcopia din partea Primăriei este doar de 1500 de metri pătraţi. Acolo trebuie construită Biserica, pe o suprafaţă de 450 de metri pătraţi, amprenta la sol şi birourile pentru Centrul eparhial. Este un cartier care se numeşte ‘La Latina’, adică un cartier latin din Madrid cu accesibilitate destul de mare”.

Întâistătătorul Bisericii noastre i-a vizitat pe românii ortodocşi din Spania la invitaţia Preasfinţitului Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei

No hay comentarios: