viernes, 1 de mayo de 2009

Sesiune de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, Paris-Limours, 31 martie 2009



















În ziua de marţi, 31 martie 2009, a avut loc la sediul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale de la Paris-Limours, sesiunea de lucru a Sinodului Mitropolitan prezidată de către Înaltpreasfinţitul Iosif. Au mai participat: Preasfinţitul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Preasfinţitul Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei şi Preasfinţitul Marc Nemţeanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române al Europei Occidentale.
Din cele discutate în şedinţa de lucru a Sinodului Mitropolitan, menţionăm:

1.Vizita Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Franţa, în luna iulie a acestui an.
2.Al doilea Pelerinaj organizat de Mitropolie la moaştele Sfântului Ioan Casian de la Marsilia, 9-10 mai 2009.
3.Înfiinţarea mănăstirii „Sfinţii Tămăduitori fără de arginţi Cosma şi Damian” de la Montecorvino-Rovella (Provincia de Salerno, Italia), cu statut de mânăstire de călugari.
4.Relaţiile cu ierarhii ortodocşi din celelalte jurisdicţii canonice.
5.Pastorala familiilor de emigranţi care şi-au lăsat copiii în România, celor separate prin emigrarea unuia dintre soţi. Începerea la nivelul Mitropoliei, în Duminica Floriilor, a programului pastoral „SALVAŢI FAMILIA!” pentru sensibilizarea familiilor aflate in aceste situaţii.
6.Revista Apostolia - dinamizarea comunicării evenimentelor din cadrul eparhiilor din cuprinsul Mitropoliei.

Sursa: Secretariatul Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale

No hay comentarios: