miércoles, 21 de octubre de 2009

Eveniment editorial la Palatul Patriarhiei, 22 octombrie 2009




În ziua de 22 octombrie 2009, orele 13:00, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, va avea loc lansarea cărţii domnului Pierre Rabhi, „Manifest pentru o nouă relaţie a omului cu pământul”, apărută recent la Editura BASILICA a Patriarhiei Române. Scriitor şi gânditor francez de origine algeriană - născut în anul 1938 în localitatea Kenadsa situată într-o oază din deşertul african -, domnul Pierre Rabhi îndeamnă la meditaţie asupra crizei ecologice de astăzi şi propune ca soluţie o nouă etică a vieţii sau a vieţuirii respectuoase şi responsabile faţă de mediul înconjurător.„Această carte impresionează atât prin cultura şi înţelepciunea autorului, cât şi prin soluţiile propuse în faţa crizei ecologice şi alimentare de azi. Deşi nu este o carte teologică, ea are valoare spirituală deosebită ca încercare de-a uni între ele ştiinţa şi conştiinţa umană, informaţia tehnică şi înţelepciunea care apără viaţa. Ni se oferă aici o profundă reflecţie etico-filosofică asupra agriculturii şi mediului înconjurăror ca mediu de cultivare a unei relaţii spirituale înţelepte a omului cu natura susţinătoare a vieţii create de Dumnezeu. Întrucât ne oferă o perspectivă de vindecare a relaţiei agresive a omului faţă de natură, această carte se adresează nouă tuturor”, consideră Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care semnează Prefaţa lucrării.
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

jueves, 15 de octubre de 2009

Cuvioasei Maicii noastre Parascheva (14 octubre)


Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut toata faptura, nu intoarce fata Ta de la noi pacatosii ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre, ce in toata ziua, nenumarate, cu nesocotinta le savarsim. Noi suntem pacatosi, netrebnici si plini de rautate; iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii. Nu ne lasa, Doamne! Nu trece rugaciunea noastra a pacatosilor, nici ne rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci pentru ca nu suntem vrednici a castiga milostivirea prin sarguinta cea de toate zilele, daruieste-ne-o Tu ca un indurat mult-Milostiv.Doamne, pentru rugaciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea si ne intareste cu Duhul Tau cel stapanitor, ca din adincul inimilor, cu bucurie sa slavim preasfant numele Tau in veci. Amin.

miércoles, 7 de octubre de 2009

Día de la Parroquia (4 octubre)







El domingo día 4 de Octubre, celebramos la fiesta de la Santa Protección de la Madre de Dios (1 octubre) trasladada la festividad del Día de la Parroquia a este domingo.
Nos visitó nuestro obispo diocesano PS Timotei, Obispo para España y Portugal del Patriarcado Rumano.
Terminada la Divina Liturgia, compartimos una comida típica rumana en el claustro del templo, a la que asistieron fieles y amigos de la parroquia. , para finalmente despedir a nuestro Obispo de viaje a Madrid, donde tiene su Sede.